Categories
autot

39. Mazda B2500 –> Avdiivka

Saimme tämän auton lahjoituksena yksityishenkilöltä. Siinä oli moottorissa vikaa, ohjauksen välys oli todella iso, etu jarrupalat ja renkaat olivat myös kuluneet. Korjasimme ohjauksen talkoovoimin, Päijät-Kumi asensi hankkimamme uudet renkaat ja Q-Katsastus suoritti määräaikaiskatsastuksen.

Moottorihäiriön aiheuttajaksi paljastuivat vialliset suuttimet. Meitä odotti myös erikoinen yllätys kun avasimme kopan venttiilien säädön yhteydessä. Venttiilikopan alla oli kiviä, joista isoimmat ilmeisesti jäivät kiinni moottorin yläosaan ja hienompi aines valui öljyn mukana öljypohjaan. Vaikea sanoa kauanko ne olivat siellä olleet, mutta joka tapauksessa vaihdoimme öljyt ja suodattimen, moottoria emme pesseet.

Venttiilien korjaaminen/vaihtaminen Suomessa olisi ollut turhan kallista, joten auto lähti sellaisenaan Puolaan, missä se laitettiin kuntoon. Ukrainalaiset vapaaehtoiset hakivat auton Puolasta Ukrainaan ja se on. nyt 47. prikaatin käytössä Avdiivkan rintamalohkolla Donetskin alueella.  

Lastasimme auton täyteen juoksuhautakynttilöitä sekä ruokaa, jota on kertynyt meidän keräyskoreihimme Jyväskylän alueen kaupoissa. Kiitos OscarServicelle auton tarkastuksesta, Arttu Nurmiselle konsultoinnista, Sergii Gubanille auton ajamisesta Puolaan, Nazar Sydyaha korjausten järjestämisestä Puolassa ja Tamara Palashyk auton ajamisesta Puolasta Ukrainaan Ruevit- järjestölle, joka valmisteli ja toimitti auton sotilaille.

Tämä oli järjestyksessä 39. hankkimamme/saamamme auto, nyt autoja on toimitettu Ukrainaan jo yli 60 kappaletta.

Voit tukea projektejamme lahjoittamalla rahaa. Jo 5 € auttaa!

Pankkitili: FI06 4765 0010 0572 45, viitenumero: 608 66093, rahankeräyslupa: RA/2023/173, saaja: Apua Ukrainaan ry