Auto Ukrainan puolustajille

Autot kuluvat sodassa nopeasti loppuun tuhottujen teiden, äärimmäisen vaikeiden työskentelyolosuhteiden, ammusten ja miinojen vuoksi. Autoille on jatkuva tarve. Lisäksi tarvitaan erilaisia autoja eri tarkoituksiin, kuten haavoittuneiden kuljettamiseen rintamalta turvaan, varustautuneiden puolustajien viemiseen rintamalle ja niin edelleen. 

Tällä projektilla keräämme rahaa ja apua yhden tai useamman auton hankkimiseen ja sen viemiseen Suomesta Ukrainan puolustajille. Monikäyttöinen avolava on autoista soveltuvin, mutta ei anneta sen rajoittaa meitä! Neliveto-pakettiauto? Oikein hyvä! Maasturi? Toimii myös!

Vielä ei siis tiedetä, millaisen auton löydämme ja minne se tullaan toimittamaan. Juuri tällä hetkellä yhteistyötahollamme Angels on tiedossa 8(!) aktiivista avunpyyntöä puolustajilta autojen saamiseksi. Eniten kaivataan nelivetoisia avolava- ja pakettiautoja. Angels of Army on jo aiemmin auttanut autojen toimittamisessa perille. Voimme luottaa siihen, että luovuttamamme auto päätyy juuri sinne missä sitä eniten tarvitaan!

Tule mukaan!

Tässä projektissa on paljon työsarkaa. Jo ennen auton hankkimista on paljon valmisteltavaa ja työtä riittää projektin kaikissa muissakin vaiheissa:

Auton ja sponsoreiden etsiminen:

 • Tarvitaan: auto. Pidä silmäsi auki! Kysy, tietävätkö ystäväsi tai tuttavasi jonkun, jolta löytyisi soveltuva auto. Katso tarkemmat tiedot alempaa!
 • Tarvitaan: sponsori T-paitojen postittamiseen. Lue tästäkin lisää alta!

Auton yleiskunnon tarkastaminen:

 • Tarvitaan: sponsori auton tarkastamiseen. Kun olemme löytäneet auton, se pitää vielä tarkastaa ennen ostopäätöstä ja siihenkin tarvitsemme sponsorin avuksemme. Koska sopiva auto voi löytyä mistä päin Keski-Suomea (tai Suomea) tahansa, olisi helpointa, jos auton tarkastavalla huoltamolla olisi toimipisteitä laajalla alueella (kuten A1 Katsastus). Kaikki apu on kuitenkin tarpeen!

Auton huolto, valmistelu ja kuljetus:

 • Tarvitaan: auton huolto. Vaativaan käyttöön lähetettävän auton tulee toimia luotettavasti vähintään seuraavan vuoden verran. Tämän vuoksi auton nesteet ja tarvittavat osat on vaihdettava Suomessa. Keski-Suomesta löytyy varmasti osaava auttaja – kuka?
 • Tarvitaan: auton maalaus. Kun auto on löydetty ja tiedämme minkä yksikön käyttöön se on menossa, se saattaa tarvita camo (pixel style) -maalauksen. Löytyisikö tähänkin Keski-Suomesta osaaja?
 • Tarvitaan: erityisvarusteet ja niiden asennus. Selvitämme, tarvitseeko autoon asentaa erityisvarusteita.
 • Tarvitaan: kuljetusapua. Etsitään myös kuljetusapua auton viemiseksi Puolaan. Onko tiedossa autonkuljetuksiin erikoistunut taho, jolla olisi mahdollisuus auttaa?

Auton vaatimukset

Tähän tarkoitukseen soveltuvan auton moottorin, jarrujen, vaihteiston ja jousituksen tulee olla hyvässä kunnossa. Pikkuviat, kuten pienet halkeamat ikkunoissa, vähäinen ruoste ja äänenvaimentimen ongelmat eivät ole este. Myös selkeästi tunnistettavissa olevat ja helposti korjattavat viat, kuten viallinen jousitus, jarrulevyjen kulumat ja ajovalojen halkeamat voivat olla OK autosta riippuen. Auton tulee myös olla yleistä merkkiä huollettavuuden vuoksi. Esimerkiksi US-markkinoiden autojen huoltaminen on liian hankalaa.

Perusvaatimukset automalleittain.

Avolavat:

 • diesel-moottori
 • manuaalivaihteet
 • 4×4
 • 5-paikkainen

Pakettiautot:

 • diesel-moottori
 • manuaalivaihteet
 • 4×4
 • kuorma tai henkilökuljetukseen soveltuva (osa istuimista poistetaan)

Maasturit:

 • diesel-moottori
 • manuaalivaihteet
 • 4×4

Yhteishenkeä!

Tämä on yhteinen ponnistus ja jokainen osallistuja saa olla ylpeä osuudestaan! Kampanjamme tukena oleva kuvitus on ukrainalaisen taiteilijan Tetyana Mykhaylyshyna käsialaa.

Kampanjamme kuvitetun T-paidan saa lahjoittamalla merkittävän summan keräykseemme! Lisäksi lähetämme viikoittain yhden T-paidan onnekkaalle kannattajalle.

Mitäpä jos lahjoittaisin rahaa?

Mahtavaa! Keski-Suomesta löytyy valtavasti osaamista ja auttamisen halua, joilla päästään jo pitkälle. Lahjoitusvaroille on kuitenkin tarvetta, sillä matkan varrella tulee väistämättä isoja ja pieniä kuluja. Lämpimän kiitoksen lisäksi lahjoittajille on tarjolla erityisesti tätä kampanjaa varten valikoituja kiitoslahjoja!

50 euron lahjoitus

Jokainen vähintään 50 euron lahjoituksen tehnyt saa kampanjaa varten suunnitellun T-paidan valitsemassaan värissä. T-paita lähetetään tavallisena postilähetyksenä Suomen alueella.

Malli T-Paita
Värikartta
100+ euron lahjoitus

Jos lahjoitus on 100 euroa tai yli, saa T-paidan lisäksi myös kuuluisuutta keränneen Käärmesaaren kohtaamista kuvaavan postimerkkipakkauksen jossa on sekä postimerkki, että erillinen kuva.

Postimerkkiarkki, punaisella on ympyröity postimerkki ja kuva
200+ euron lahjoitus

Jos lahjoitus on 200 euroa tai yli, saa T-paidan lisäksi myös kuuluisuutta keränneen Käärmesaaren kohtaamista kuvaavan postimerkkiarkin kokonaisuudessaan.

Kokonainen postimerkkiarkki
300+ euron lahjoitus

Lisäksi tarjolla on rajoitettu kolmen kappaleen erityiserä 300 euroa tai sitä suuremman lahjoituksen ensimmäisinä tehneille. T-paidan lisäksi saa kokonaisen postimerkkiarkin, kirjekuoren ja postikortin, jotka ovat aitoja Ukrposhta-painotuotteita. Yhdessä kirjekuorista on valmiina kansainvälinen postimerkki.

Postimerkkiarkki, kortti ja kirjekuori

Auttaminen ilman lahjoitusta – voiko niinkin tehdä?

Kyllä vain! Tätä projektia voit auttaa lahjoittamisen lisäksi tai sen sijaan myös jakamalla viestiä eteenpäin ystävillesi. Voit myös jakaa tietoa tahoille, joilla on tärkeää osaamista ja resursseja ja haastaa heitä mukaan auttamaan!

Oletko hengessä mukana? Jätä kommentti kampanjapostauksemme alle Facebookissa (#AutoUkrainanPuolustajille hash tag). Pyydä kaverisi mukaan auttamaan ja seuraamaan tilanteen etenemistä! Kampanjamme ajan joka viikko yksi onnekas kannattaja voittaa yllä esitellyn T-paidan! Tykkää sivustamme ja kommentoi!

Arvonnan ohjeet: T-paita arvotaan FB-sivustamme tykänneiden ja #Auto UkrainananPuolustajille -hastagilla varustettuun postaukseen kommentoineiden kesken. Huom! Jätä kommentti sivullamme olevaan postaukseen, ei sivultamme jaettuun (niitä emme näe).

Lahjoitukset

Käytä pankkisiirtoa lahjoituksen tekemiseen (pienkeräyslupa RA/2023/111):

Tilinumero: FI06 4765 0010 0572 45
Saaja: Apua Ukrainaan JKL
Viesti: pickup

Jos lahjoitussumma oli 50 euroa tai suurempi, ole ystävällinen ja lähetä kuitti maksusta osoitteeseen: team@apuaukrainaanjkl.fi. Saat T-Paidan ja jos lahjoitussumma oli 100 euroa tai suurempi, voit saada lisäksi summaa vastaavan yllä kuvatun kiitoslahjan.

Huom! Kiitoslahjoja on rajoitettu määrä. Mikäli lahjoittamaasi summaa vastaava tuote/tuotteet ovat loppuneet, saat seuraavan saatavilla olevan tuotteen/tuotteet. Lupaamme tiedottaa tuotteiden saatavuudesta päivittäin meidän Facebook sivulla, mutta emme voi valitettavasti luvata kaikille lahjoittajille. Lahjoitusvaroja ei palauteta lahjoittajalle.

Riitatilanteet

Päätöksenteosta ja ristiriitatilanteiden hoitamisesta vastaa luotettava vapaeehtoistyöntekijöidemme joukko. Riitatilanteissa asia voidaan käsitellä julkisesti, mikäli näemme sen tarpeelliseksi.

The algorithm

Sunnuntaisin poimimme nettisivultamme kolme viimeisintä postausta merkittynä #AutoUkrainananPuolustajille -hastagilla. Valitsemme yhden postauksen https://www.random.org avulla.

Arvonnan voittaja valitaan käyttämällä https://commentpicker.com/ palvelu. Huom: voittaja valitaan sivustamme tykkäävien kesken! Jos voittajan FB-profiili ei näytä todelliselta, niin arvonta uusitaan kyseisen T-paidan osalta.

Seuraavaksi otamme voittajaan yhteyttä Messengerin avulla ja kysymme, minkä värinen ja kokoinen T-paita painetaan ja osoitteen mihin paita lähetetään. Lupaamme lähettää kahden viikon sisällä. Ilmoitamme voittajan nimen meidän Facebook sivulla.

Mikäli voittaja ei ilmoita väriä, kokoa ja toimitusosoitetta kahden päivän kuluessa, suoritamme arvonnan uudelleen.

Jos voittaja ei kelpaa (esimerkiksi toimitusosoite on ulkomailla) tai ei halua T-paitaa – suoritamme arvonnan uudelleen.