Categories
autot

5! Mitsubishi L200

Viidennen auton tarina – Ylivieskasta Bakhmutiin

Apua Ukrainaan ry hankki viidentenä Ukrainaan toimitettuna autona Mitsubishi L200 lavamaasturin. Ylivieskalaiset Johanna Hietala ja hänen äitinsä halusivat myydä seisonnassa olleen, mutta koneeltaan remontoidun auton hyvään tarkoitukseen. He ottivat yhteyttä yhdistykseemme ja asioiden järjestelyt lähtivät liikkeelle.

Johanna järjesteli Ylivieskassa täsmäkeräyksen, jossa lahjoitetut retkeilytarvikkeet, kuivamuonat, varsikengät ym. sotilaskäyttöön sopivat tarvikkeet lähtivät kohti Ukrainaa auton mukana. Keräyksen ajaksi hän sai käyttöönsä pakettiauton Autoliike Nystedin Ylivieskan myymälästä. Itse keräyksessä Johannan apuna toimi Jonna Kihlström. Auton kunnon varmistamiseen saimme lisäksi tärkeän tuen Ylivieskan reserviläiset ry:ltä.

Ylivieskasta auto ajettiin ensin Pihtiputaalle. Sen kunto tutkittiin ja moottori sai uudet öljyt Riitamon auto- ja rengashuollossa. Vancar Oy Jyväskylässä korjasi autoa ilmaiseksi, kun se ei heti mennyt katsastuksesta läpi. Matka jatkui pian Jyväskylään, jossa valmisteluja jatkettiin auton huoltotöillä, katsastuksella ja lastauksella.

Siirtyminen Ukrainaan täydessä kuormassa alkoi suunnitellusti. Suomenlahti ylittyi Tallinkin sponsoroimana ja matka jatkui läpi Baltian sujuvasti. Puolassa matka pysähtyi äkisti. Heti rajanylityksen jälkeen etuakselin kardaani rikkoontui ja irtosi vaihdelaatikosta samalla vaurioittaen sitä. Paikallisen hinauspalvelun ja hitsaajan avustuksella matka pääsi jatkumaan takavedolla.

Ukrainassa auto luovutettiin yhteistyökumppanimme Blue & Yellow Hearts järjestölle. Järjestön vapaaehtoiset toimittivat auton eteenpäin sotilasyksikölle Bakhmutin suunnalle. Yksikön mekaanikkojen käsissä vanha sotaratsu sai takaisin nelivetonsa ja palveluskelpoisuutensa. Autoa käytetään nyt haavoittuneiden evakuoinnissa etulinjasta taemmas ensihoitoon ja evakuoitavaksi kenttäsairaaloille.

Projektin kustannukset olivat noin 2 700 euroa. Kiitämme lämpimästi kaikkia lahjoittajia, järjestelyissä mukana olleita ja matkalla auttaneita henkilöitä, yrityksiä ja yhdistyksiä!

Mitsun matkasta Ylivieskasta Bakhmutiin voit lukea myös Keskipohjanmaa -lehden artikkelista

Toimimme omalla ajallamme, mutta Teidän rahoillanne. Auta meitä auttamaan, osallistu keräykseen!

Rahankeräyslupa: RA/2023/173
Pankkitili: FI06 4765 0010 0572 45
Viite: 2118

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *